Tietoa meistä

Kahvila & Näkötorni
historiallisessa rakennuksessa

Nykyisellä nimellään kulkeva Naisvuoren Kahvila & Näkötorni saivat muotonsa jo vuonna 1911, jolloin samalla paikalla aiemmin sijainneen paviljonkirakennuksen paikalle rakennettiin vesitorni. Vesitornin pohjakerrokseen sijoitettiin keittiö ja sen reunaan katoksellinen paviljonkihuone. Tämän Suomen ensimmäisen teräsbetonirakennuksen avajaisia vietettiin vappuna 1912. Siitä juontaa juurensa myös nykyisinkin kevään avajaisajankohta Naisvuoren Kahvilalle: kesäkausi alkaa vapun aatosta ja kestää aina elokuun loppuun saakka.

Vappuna 1912 vesitorni avattiin yleisölle ja 27 metriä korkeaan torniin sai kiivetä ihailemaan näköaloja pääsymaksua vastaan. Ravintola tornin juurella oli suosittu myös matkailijoiden keskuudessa, joiden määrä lisääntyi etenkin maailmansotien välillä. Naisvuori alkoikin saada aiempaa enemmän matkailukohteen ja nähtävyyden leimaa. 
Vuodesta 1953 torni on toiminut pelkästään näkötornina.

Edelleen Naisvuoren Kahvila & Näkötorni ovat suosittuja matkailijoiden sekä paikallisten  keskuudessa. Mikä olisikaan parempaa, kuin nauttia sekä maisemat että herkullinen vohveli luomukahvin tai -teen kera Mikkelin parhaalla paikalla!


Yrittäjä-omistaja Jaana Orava & Ripesti Oy


Ripesti Oy:n Jaana Orava on yrittäjänä ja vuokralaisena Mikkelin kaupungin omistamassa Naisvuoren Näkötornissa sekä PAUn omistamassa Hotelli Heimarissa Ristiinassa. Toiminta alkoi molemmissa keväällä 2017.
Ripesti Oy rekisteröitiin 1996 perheyritykseksi.
Kaikki alkoi PESTI-palvelusta - siitä myös nimen lyhenne (Ristiinan Pesti) - joka toi alunperin maaseudun ihmisille lisätöitä. Jaana oli pestiemäntänä ja siitä syntyi ajatus omasta yrityksestä monialaisen palvelun saralla.

Lokakuussa 2015 tehdyn Yrityskaupan myötä Ripestin omistus siirtyi 100% Jaanalle, joka jatkaa nyt yksinyrittäjänä Ripestissä.Ripesti Oy palvelee kahdessa upeassa, luonnonläheisessä kohteessa: